«Δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις» το μήνυμα Μητσοτάκη στο τέλος του προεκλογικού αγώνα

«Δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις» το μήνυμα Μητσοτάκη στο τέλος του προεκλογικού αγώνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:00 Δημιουργία 22/05/19, 10:53
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Η ώρα των μεγάλων ανοιχτών συγκεντρώσεων έφτασε και με αυτή η ΝΔ κλείνει την προεκλογική καμπάνια της.

Τις επόμενες τρεις, τελευταίες προεκλογικές ημέρες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει έμφαση στις μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τονώσει το ηθικό της κομματικής βάσης και να κόψει το νήμα στον αγώνα για την διεκδίκηση των πολιτικών εντυπώσεων.

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι, όπου θα παρευρεθούν όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, καθώς και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Την Παρασκευή, όπως είχε επισημάνει το Xrimaonline.gr, θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι η προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρευρεθούν οι πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς, καθώς και πλήθος στελεχών. Αύριο, Πέμπτη, στην Τρίπολη θα γίνει μία ακόμη μεγάλη συγκέντρωση της ΝΔ, αυτή την φορά με βασικό ομιλητή τον κ. Σαμαρά, ο οποίος θέλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης και προς τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα.

Στην εκλογική μάχη μπαίνει και ο κ. Καραμανλής, ο οποίος σήμερα αναμένεται να κάνει δημόσια πολιτικηή παρέμβαση και σύμφωνα με πληροφορίες, θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής και στήριξης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Καραμανλής θα μεταβεί την Πέμπτη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή - πριν από την κεντρική ομιλία του κ. Μητσοτάκη - θα κάνει περιοδεία στην πόλη.

Με τα μηνύματα που θα εκπέμψει ο πρόεδρος της ΝΔ, θα εστιαστεί στην ανάγκη να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος, ούτε μία στάση ίσων αποστάσεων.

Θα τονίσει ότι οι πολίτες θα πρέπει με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές να δείξουν τον δρόμο της εξόδου από την κυβέρνηση στον κ. Τσίπρα και να στηρίξουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Τέλος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς της ΝΔ, αυτή την ώρα η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ξεπερνά το 7%, ενώ δείχνουν ότι θα ξεπεράσει σε ποσοστό το 30%.

Στην παράσταση νίκης κυριαρχεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ποσοστό που αγγίζει το 70%, ενώ και στο επίπεδο της συσπείρωσης τα ποσοστά είναι εξίσου ικανοποιητικά, καθώς φτάνουν στο 85%.

Αν σου άρεσε κάνε