Τη μείωση της διαφοράς από τη ΝΔ «σήκωσε» ο Τσίπρας

Τη μείωση της διαφοράς από τη ΝΔ «σήκωσε» ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:08 Δημιουργία 17/05/19, 20:39

Τη μείωση της διαφοράς που δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προεκλογική ομιλία του κόμματος του στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «κάποιοι ανακήρυξαν τον κ. Μητσοτάκη "πρωθυπουργό" από τη μέρα που εκλέχθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ., ανεξαρτήτως αν έχει το ανάστημα όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός, αλλά και πρόεδρος ενός ιστορικού κόμματος.

Μιλούσαν για διαφορά 15 μονάδων στις δημοσκοπήσεις και τώρα που η διαφορά μειώνεται και βλέπουν την υποδοχή του κόσμου στις περιοδείες του πρωθυπουργού τους έπιασε πανικός και έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν ακόμα και για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος ή νοθεία.

«Η κληρονομιά της βίας και της νοθείας δεν ανήκει στη δημοκρατική παράταξη, σε άλλη παράταξη ανήκει,ας τα ξεχάσουν αυτά και ας τα αφήσουν στη δεκαετία του 1960», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας και πάλι για το τέλος των μνημονίων, ο πρωθυπουργός είπε πως «σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Προχωρήσαμε με σχέδιο σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες. Όχι βγάλαμε τα χώρα από τα μνημόνια, καταφέραμε να φέρουμε πίσω τα πλεονάσματα. Καταφέραμε να πετύχουμε εκεί όπου οι υπόλοιποι απέτυχαν».

Ακόμα, υποστήριξε πως «η πιο μεγάλη μας επιτυχία είναι ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, προσπαθώντας να κρατήσουμε ταυτόχρονα και την κοινωνία, όσο πιο πολύ γίνεται προστατευμένη. Η πιο μεγάλη μας επιτυχία είναι ότι αυτά τα χρόνια καταφέραμε να προστατεύσουμε τους πολλούς».

Κάνοντας επίθεση στη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε πως «τους πολιτικούς μας αντιπάλους τους κατηγορούμε όχι για την ταξική τους καταγωγή, αλλά για τις πολιτικές τους θέσεις. Τους κατηγορούμε γιατί έχουν ένα πρόγραμμα χειρότερο από αυτό που εφάρμοσε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, και θέλουν αυτό το πρόγραμμα να εφαρμόσουν αν ξαναγυρίσουν στην εξουσία».

Για το επίδομα στους συνταξιούχους που δόθηκε σήμερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε «το πρώτο που κάνουμε είναι να επαναφέρουμε τον θεσμό της 13ης σύνταξης. Είμαστε περήφανοι που δίνουμε μια ανάσα αξιοπρέπειας σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους σε όλη την Ελλάδα.

Μειώσαμε κατά 9% την ανεργία. Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί. Έχουμε σχέδιο την επόμενη 4ετία να φτάσει στο 10%, και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, εκεί όπου ήμασταν πριν μας ρημάξουν οι πολιτικές της λιτότητας» συμπλήρωσε.

Σε σχόλιο για τα μέτρα της κυβέρνησης στην τοπική κοινωνία, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «για τις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το νομό Τρικάλων είπε ότι από 51 εκατομμύρια που ήταν την περίοδο 2010-1014 αυξήθηκαν σε 151 εκατομμύρια την τελευταία τετραετία.

Απάντησε και σε όσους τους έλεγαν «ερασιτέχνες» και «κατσαπλιάδες» και σημείωσε πως οι άλλοι είναι «επαγγελματίες της μίζας, της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Κάνοντας και πάλι προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, δήλωσε πως «δεν φταίμε εμείς που κάθε φορά που αναγκάζεται να μιλήσει εκτός κειμένου ο κ.Μητσοτάκης βγαίνει το γραφείο τύπου για να πει ψηφοφόρε δεν είναι αυτό που νομίζεις. Δυστυχώς είναι αυτό που νομίζετε».

Υπονοώντας εκ νέου πως η ΝΔ είναι αντίθετη με τη «13η σύνταξη», ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «θέλω να απευθυνθώ σε κάθε συνταξιούχο και να το

Σε μια αποστροφή του για το «τέλος της λιτότητας», ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «την προηγούμενη τετραετία ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο σε δυσμενείς συνθήκες, το δεύτερο ημίχρονο θα σκοράρουμε και θα παίξουμε τη μπάλα που γνωρίζουμε».

«Θέλουμε η μεγάλη νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου να δώσει μήνυμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ότι τελειώσαμε πια με τις πολιτικές της λιτότητας, τελειώσαμε πια με το να ορίζουν τεχνοκράτες πάνω από το κεφάλι μας, πως θα κατανείμουμε τον πλούτο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Και από εδώ και πέρα μια κυρίαρχη κυβέρνηση, με τη στήριξη του λαού θα προχωρήσει και σε άλλα βαθύτερα φιλολαϊκά μέτρα, από την επόμενη μέρα και για την επόμενη τετραετία» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Αν σου άρεσε κάνε