Προεκλογικές παροχές και από τον Αποστολάκη στο ΥΠΕΘΑ

Προεκλογικές παροχές και από τον Αποστολάκη στο ΥΠΕΘΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:06 Δημιουργία 17/05/19, 16:03

Στον «αστερισμό» των προεκλογικών παροχών της κυβέρνησης μπήκε σήμερα, Παρασκευή και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον υπουργό Ευάγγελο Αποστολάκη να ανακοινώνει σχέδια για αναβάθμιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) Ρ-3Β ενδιάμεσης λύσης στο Πολεμικό Ναυτικό, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα.

Η σύμβαση για την αναβάθμιση των Ρ-35 ήταν μία από τις πρώτες ενέργειες του Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήταν απών από τη σημερινή εκδήλωση, όταν ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το 2015. Η σύμβαση έγινε με απευθείας ανάθεση στην αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin και προέβλεπε τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας εκτιμώμενου προϋπολογισμού 500 εκατ. δολαρίων, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο για τη σκοπιμότητά της, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε.

Κι ενώ η σύμβαση προέβλεπε ότι το πρώτο εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος Ρ-3Β έπρεπε να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2018, τελικά παραδίδεται τον Μάιο του 2019...

«Προωθούμε αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, ενίσχυση του Στόλου με Φρεγάτες, αναβάθμιση των αεροσκαφών Mirage και εκσυγχρονισμό της αεράμυνας και του συστήματος επιτήρησης», τόνισε μιλώντας στους παρόντες, σημειώνοντας ότι «με απόλυτο σεβασμό στο κράτος και στο κοινωνικό σύνολο, δρομολογούμε ενέργειες για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, ο εκσυχρονισμός του στόλου, πέραν του οφέλους στις Ένοπλες Δυνάμεις «λειτουργεί πάντα με γνώμονα την ενίσχυση και την αναζωογόνηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας».

Αν σου άρεσε κάνε