Ο Θεοδωράκης «σήκωσε» τη σημασία των ευρωεκλογών στη Βουλή

Ο Θεοδωράκης «σήκωσε» τη σημασία των ευρωεκλογών στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:40 Δημιουργία 10/05/19, 18:27

Για τη σημασία που δίνει το Ποτάμι στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης το απόγευμα της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως «οι Ευρωπαίοι είναι ένα βήμα πριν τις μεγάλες αποφάσεις, μόλις 373 ώρες πριν τις ευρωεκλογές. Η συζήτηση κάπου αλλού έχει ξεκινήσει. Αλλά υπάρχει και μια γωνιά του κόσμου που αυτή η συζήτηση ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Η στρατηγική είναι να συσπειρωθούν προεκλογικά, κι ας μένει η μισή κοινωνία αηδιασμένη και αμέτοχη. Προσπαθείτε να μην ασχοληθεί η κοινωνία με τα σημαντικά των ευρωπαϊκών εκλογών. Και κυρίως με ποιόν ηγέτη, με τον Βέμπερ ή με τον Μακρόν;» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στην προχθεσινή αντιπαράθεση Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε πως «το Ποτάμι δεν συμμετέχει στον θλιβερό κατήφορο, δεν θα μας προσβάλει ο ιός του πολακισμού. Ζητάμε από τους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη να κατεβάσουν τους τόνους, γιατί άλλα είναι τα επείγοντα που πρέπει να συζητήσουμε».

Ακόμα, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως «καταψηφίζουμε ξανά την κυβέρνηση. Είμαστε απέναντι στους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάμε από τους πολίτες να θυμώσουν. Υπάρχει κι ένας άλλος θυμός, όχι τοξικός, που γίνεται ισχυρό κίνητρο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό».

Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε «να ψηφίσουν οι πολίτες όσους δεν συμμετέχουν στο ξεκατίνιασμα, δεν έχουν σκελετούς στην ντουλάπα, με μια στάση ζωής που δείχνει ότι έχουν σωστή ιεράρχηση αξιών και στόχων».

Αν σου άρεσε κάνε