Η «γαλάζια» στρατηγική για την πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη

Η «γαλάζια» στρατηγική για την πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:11 Δημιουργία 24/04/19, 10:22
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με βασικό πολιτικό στόχο την απόλυτη ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Πολάκη, η ΝΔ φέρνει στην Βουλή -μέσα από τη κατάθεση πρότασης δυσπιστίας για το συγκεκριμένο μέλος της κυβέρνησης- το θέμα της αήθους επίθεσης του αναπληρωτή υπουργού υγείας στον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες πήρε άμεσα την απόφαση να αναδείξει το θέμα αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε το, τουλάχιστον, προσβλητικό σχόλιο του κ. Πολάκη για έναν άνθρωπο με προφανή προβλήματα υγείας αλλά και ταυτόχρονα με αξιοθαύμαστη θέληση και πείσμα, προέβλεψε ότι ο πρωθυπουργός θα δυσκολευθεί -και πάλι- να πάρει αποστάσεις από τον υπουργό του.

Στην σύσκεψη που έγινε νωρίς χθες το πρωί στην οδό Πειραιώς, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε οργισμένος με το νέο «χτύπημα» Πολάκη και επεσήμανε στους συνεργάτες του ότι πλήττεται όχι μόνον ένας άνθρωπος , αλλά ο πολιτικός πολιτισμός της χώρας. «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε μόνον στην καταδίκη του φαινομένου», φέρεται να είπε και αμέσως αποκάλυψε τις προθέσεις του , στους επιτελείς του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση δυσπιστίας θα γίνει αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα (μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου) και η στρατηγική έχει την εξής στόχευση:
1. Την ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Πολάκη
2. Την απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς και σε αυτό το θέμα έχει διαμορφωθεί ήδη ένα ενιαίο μέτωπο από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης
3. Την άσκηση πίεσης σε μετριοπαθείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη πήραν αποστάσεις από τον κ. Πολάκη
4. Την ανάδειξη ενός θέματος που ακουμπά σε «ευαίσθητες χορδές» των Ελλήνων πολιτών
5. Την ακύρωση της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ ότι ως αριστερό κόμμα ενδιαφέρεται πρωτίστως για τους αδύνατους

Σε ό,τι αφορά την ρελάνς του πρωθυπουργού και την μετατροπή της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας για ένα πρόσωπο σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση στο σύνολο της, από τη ΝΔ ανέφεραν αργά χθες το απόγευμα ότι είναι «καλοδεχούμενη».

Τα ίδια πρόσωπα, μιλώντας στο xrimaonline.gr επεσήμαναν ότι μέσα στην τριήμερη διάρκεια της σχετικής συζήτησης θα δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθούν και άλλα θέματα, εκτός από την προσβλητική και χυδαία επίθεση κατά του κ. Κυμπουρόπουλου. Ανέφεραν ως παραδείγματα τις καταγγελίες του εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τις τροπολογίες που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και την πορεία της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων.

Για τον κ. Μητσοτακη, η συζήτηση στην Βουλή αποτελεί στην ουσία ένα debate, μια εφ όλης της ύλης μονομαχία με τον πρωθυπουργό που θα αναδείξει το κενό πολιτικής, τα λάθη και της παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα Πολάκη θα είναι κυρίαρχο τις επόμενες ημέρες και φυσικά και στην Βουλή και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος τη ψηφοφορίας που γίνει, το πλήγμα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία - λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές - θα είναι μεγάλο.

Αν σου άρεσε κάνε