«Αβάντα» του Αμερικανού πρέσβη για την αγορά F-35 από την Ελλάδα

«Αβάντα» του Αμερικανού πρέσβη για την αγορά F-35 από την Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:20 Δημιουργία 05/04/19, 15:15

Την στήριξη του στο ενδεχόμενο αγοράς αμερικανικών F-35 από την Ελλάδα εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ την Παρασκευή, από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου πραγματοποιείται η τελική φάση της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2019», με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφερόμενος στην προοπτική να αγοράσει η Ελλάδα τα F-35 σημείωσε αρχικά πως η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θεωρεί την Ελλάδα έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο, προσθέτοντας πως η αναβάθμιση των F-16, που έχει ξεκινήσει, βοηθάει την Ελλάδα να περάσει από ένα αεροσκάφος τέταρτης γενιάς σε ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς και αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να αποκτήσει μελλοντικά η Ελλάδα τα F-35.

Οι δηλώσεις του κ. Πάιατ έγινα από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου πραγματοποιείται η τελική φάση της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2019», με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε πως «εμείς πέρα από την αναβάθμιση των F16 είμαστε και στη διαδικασία να επιλέξουμε το καινούργιο αεροπλάνο που θα έχει η Ελλάδα ώστε να μπούμε σιγά σιγά στη νέα γενιά αεροσκαφών. Η δήλωση που έγινε στο αμερικάνικο κογκρέσο βοηθάει σε αυτή την προοπτική. Θα το εξετάσουμε, όλες τις συνιστώσες, και θα δούμε τι θα γίνει».

Αν σου άρεσε κάνε