Γελοία τα επιχειρήματα Τσίπρα από τα Σκόπια, λέει το ΚΚΕ

Γελοία τα επιχειρήματα Τσίπρα από τα Σκόπια, λέει το ΚΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:56 Δημιουργία 02/04/19, 17:51

Υψηλούς τόνους κατά του Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποιεί εκ νέου το ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία και τα όσα δήλωσε με τον Σκοπιανό ομόλογο του, Ζόραν Ζάεφ.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Περισσός σημειώνει πως «η επίσκεψη Τσίπρα, μαζί με επιχειρηματίες, στη Βόρεια Μακεδονία αποδεικνύει ότι η συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, υπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικούν μερίδια απ’ τις αγορές των Βαλκανίων και θα κερδίσουν από τις μπίζνες στη γειτονική χώρα.

Αυτούς που δεν συμφέρει είναι τους δύο λαούς, τα συμφέροντα των οποίων θυσιάζονται στο βωμό των επιχειρηματικών ανταγωνισμών και κερδών και των επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ».

Συνεχίζοντας, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «η υποχρέωση της Ελλάδας για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, είναι ΝΑΤΟϊκή υποχρέωση.

Το επιχείρημα της ασφάλειας της περιοχής, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, είναι τουλάχιστον γελοίο, γιατί ουσιαστικά καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την υλοποίηση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Ήδη η ελληνική πολεμική αεροπορία επιτηρεί το Μαυροβούνιο και τώρα τη Β. Μακεδονία. Αυτό σημαίνει “μεντεσές” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε