Πάνω από 17.000 προσλήψεις το 2019, έταξε η Ξενογιαννακοπούλου

Πάνω από 17.000 προσλήψεις το 2019, έταξε η Ξενογιαννακοπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:56 Δημιουργία 02/04/19, 15:51

Συνέχεια στις αναφορές για μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο, εν όψει και των επερχόμενων εκλογών, έδωσε την Τρίτη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρηση η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο ρ/σ «24/7».

«Το 2019 θα κάνουμε πάνω από 17.000 προσλήψεις.Τόσες προσλήψεις θα γίνουν το 2019, με έμφαση στο χώρο της υγείας. Λόγω του δημοσιονομικού χώρου θα έχουμε επιπλέον 4.500 προσλήψεις για την ειδική αγωγή, προχωράει η προκήρυξη, και 3.200 για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι". Η ΝΔ που λέει ότι θα επαναφέρει τον κανόνα 1/5 θα έκανε 1.800 προσλήψεις σε μία χρονιά, δηλαδή θα έκανε προσλήψεις μόνο στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας και στο διπλωματικό σώμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Την τελευταία δεκαετία» -συνέχισε- «υπήρξε μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο κατά 20% ο μέσος όρος ηλικίας είναι άνω των 50 ετών. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την ανανέωση του προσωπικού».

Υπάρχουν υπόγειες ανακατατάξεις στην κοινωνία, που ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, εκτίμησε επίσης η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Όλες οι ενδείξεις που έχουμε από τις δημοσκοπήσεις παγκοσμίως είναι ότι "χάνουν" ένα κομμάτι της κοινωνίας», ανέφερε η υπουργός, η οποία μίλησε για «τριπλή κινητικότητα» η οποία «δημιουργεί μεγάλη δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ». Όπως εξήγησε, πρώτον, ανεβαίνει η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος από την αποχώρηση των ΑΝΕΛ και μετά.

Δεύτερον, «υπάρχει αυτοοργάνωση του προοδευτικού χώρου, υπάρχουν "ρυάκια" από διανοούμενους, κινήματα, και "αστέγους" του ΠΑΣΟΚ, που όλα μαζί "εκβάλουν" στον ΣΥΡΙΖΑ». Τρίτον, «υπάρχει η συνειδητοποίηση της ανάγκης συγκρότησης ενός προοδευτικού προγράμματος που θα αποτελέσει απάντηση στην νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά επιθετικότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Αν σου άρεσε κάνε