«My beach. Our planet»: Μισός τόνος απορριμμάτων συλλέχθηκε σε επτά παραλίες της Αττικής

«My beach. Our planet»: Μισός τόνος απορριμμάτων συλλέχθηκε σε επτά παραλίες της Αττικής

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ UPD 16:02 Δημιουργία 25/07/22, 15:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ολοκληρώθηκε για εφέτος η περιβαλλοντική πρωτοβουλία της Pernod Ricard Hellas, «My beach. Our planet», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, συμβάλλοντας στον καθαρισμό περισσότερων από 83.000 τμ παραλιών στην Αττική και τη συλλογή μισού τόνου απορριμμάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, περισσότεροι από 350 εθελοντές πολίτες συμμετείχαν στους καθαρισμούς επτά παραλιών, από τη Νέα Μάκρη ως το Λαγονήσι. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από εκπροσώπους της iSea για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στο θαλάσσιο περιβάλλον καθώς και για το σωστό διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών, προκειμένου στη συνέχεια να απομακρύνουν τα απορρίμματα κατά μήκος των ακτών. Συνολικά, συλλέχθηκαν 553 κιλά απορριμμάτων με τον μεγαλύτερο όγκο αυτών να είναι τα πλαστικά μπουκάλια, καλαμάκια, καπάκια, κομμάτια πλαστικού, κ.α.

Η περιβαλλοντική πρωτοβουλία της Pernod Ricard Hellas θα συνεχιστεί και του χρόνου, με τη δράση να επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές, αποτελώντας μια μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας να φέρει την αλλαγή τόσο στον κλάδο της εστίασης όσο και στο περιβάλλον των παραλιών της Ελλάδας.

Επιπλέον, η Pernod Ricard Hellas συνεχίζει την προσπάθεια διαμόρφωσης μίας κουλτούρας βιώσιμης συμπεριφοράς στις παραλίες, πραγματοποιώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε επαγγελματίες εστίασης αναφορικά με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών λειτουργίας των ελληνικών beach bars. Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, θα παρέχει στα συνεργαζόμενα beach bars τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια και οικολογικά καλαμάκια που θα συμβάλουν σε ένα βιώσιμο τρόπο λειτουργίας, ενώ, ήδη έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης και σημάνσεις με προτάσεις για οικολογική συμπεριφορά στις παραλίες.

Αν σου άρεσε κάνε