Βρετανός υφυπουργός Εσωτερικών:  Οι ακτιβιστές για το κλίμα ξεπέρασαν τα όρια

Βρετανός υφυπουργός Εσωτερικών: Οι ακτιβιστές για το κλίμα ξεπέρασαν τα όρια

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ UPD 10:58 Δημιουργία 05/10/21, 10:50
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι ακτιβιστές για το κλίμα που απέκλεισαν χθες, Δευτέρα, μεγάλους δρόμους στο Λονδίνο υπερέβησαν τα εσκαμμένα και νέα μέτρα θα ανακοινωθούν προσεχώς για την αντιμετώπιση αυτών που επιδιώκουν να προκαλέσουν αναστάτωση σε κρίσιμης σημασίας εθνικές υποδομές, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Κιτ Μολτχάουζ.

"Ενώ προφανώς όλοι εκτιμούμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στην πρόκληση αναστάτωσης και στην πρόκλησης ζημιάς", σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο Sky ο υφυπουργός Εσωτερικών, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με θέματα αστυνόμευσης.

"Πιστεύουμε ότι αυτοί οι διαδηλωτές (...) ξεπέρασαν τα όρια ανάμεσα στην άσκηση του δικαιώματός τους και της ευθύνης που φέρουν απέναντι σε εμάς τους υπολοίπους", πρόσθεσε. "Κάτι πρέπει να γίνει και ως εκ τούτου πρόκειται να ανακοινώσουμε πλήθος νέων μέτρων".

Περίπου 50 ακτιβιστές της οργάνωσης Insulate Britain, η οποία ζητά από την βρετανική κυβέρνηση να δεσμευτεί να μονώσει 29 εκατομμύρια σπίτια, απέκλεισαν χθες πολυσύχναστους δρόμους στο Λονδίνο, προκαλώντας τεράστια μποτιλιαρίσματα και χάος την ώρα αιχμής στην βρετανική πρωτεύουσα.

Αν σου άρεσε κάνε