Συμβολή της PwC Ελλάδας στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας

Συμβολή της PwC Ελλάδας στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ UPD 11:34 Δημιουργία 06/09/21, 11:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και της ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών συμβάλλει η PwC Ελλάδας, μέσω στοχευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών. Σε αυτό το πλαίσιο η PwC στηρίζει το Elevate Greece, την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, που αποσκοπεί στην ενίσχυση, ανάπτυξη και εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Συγκεκριμένα, από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο του 2021, η PwC Ελλάδας έχει συμμετάσχει ενεργά στην ενίσχυση και καθοδήγηση νεοφυών επιχειρήσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα Elevate Greece, μέσω ειδικά σχεδιασμένων συμβουλευτικών σεμιναρίων. Ειδικότερα, μέσω της διαμόρφωσης και παροχής 17 σεμιναρίων, 23 στελέχη της εταιρείας αλληλεπίδρασαν με 86 startups συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων 126 μελών τους σε αυτά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εκπαιδεύσεις καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος επιχειρηματικών θεμάτων που αφορούν στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον και είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των startups. Μεταξύ άλλων οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν: Σχεδιασμό business plan και εξεύρεση πόρων, ασφάλεια πληροφοριών και δεδομένων, νομικές αρχές για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οικονομικά για μη οικονομικούς. Παράλληλα, τα στελέχη της PwC υποστήριξαν τους συμμετέχοντες στο Elevate Greece με υπηρεσίες mentoring για την αποτελεσματικότερη καθοδήγηση τους βάσει εξειδικευμένων αναγκών.

Η συνεισφορά της εταιρείας ως επίσημου υποστηρικτή, επισφραγίζεται με την απονομή χρηματικού επάθλου σε μία από τις κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως αυτές θα αναδειχθούν στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας "Elevate Greece", που θα διεξαχθούν το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο Γιώργος Κολλιδάς, Advisory Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει παρουσίαση, με θέμα "Growth Strategy for Startups - Business-led, Technology-enabled" στο περίπτερο του Elevate Greece στη ΔΕΘ, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 20.30.

Ο Κυριάκος Ανδρέου, Αdvisory Leader, PwC Ελλάδας, δηλώνει σχετικά: «Οι ελληνικές startups αποτελούν μέρος της καινοτομίας στη χώρα μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας σε πρωτοβουλίες όπως το Elevate Greece την οποία εγκαινίασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, που δεν περιορίζονται μονάχα στην οικονομική στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και στον εφοδιασμό των μελών τους με τις απαραίτητες δεξιότητες για την επιχειρηματική εδραίωση τους στην αγορά. H συμμετοχή μας με βραβείο στο πλαίσιο των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας της πρωτοβουλίας Elevate Greece, μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς μας κάνει μέρος της έναρξης του επιχειρηματικού ταξιδιού».

Εκτός από το Elevate Greece, η PwC στηρίζει το ελληνικό οικοσύστημα με μια σειρά ενεργειών που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Τα προηγούμενα χρόνια έχουν αναδειχθεί καινούργιες επιχειρήσεις μέσω της στήριξης της PwC στο Antivirus Crowdhackathon το οποίο διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, και αποτελεί τον πρώτο απομακρυσμένο (remote) μαραθώνιο καινοτομίας που διοργανώθηκε στην Ελλάδα για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Παράλληλα, η εταιρεία συμμετείχε και στο Visa Innovation Program, που στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση καινοτόμων τρόπων ψηφιακών πληρωμών βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία των ηλεκτρονικών συναλλαγών και αγορών για τους καταναλωτές και τους εμπόρους παρέχοντας διαδικτυακά mentoring sessions workshops για νομικά, φορολογικά ζητήματα και θέματα απασχόλησης προσωπικού.

Στο ίδιο πλαίσιο, η PwC στήριξε με μια σειρά σεμιναρίων το Start School of Business, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για μικρές, μεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με το SocialInnov. Επιπρόσθετα, η εταιρεία συμμετείχε έμπρακτα στο Spark Accelerator, μια πρωτοβουλία του Found.ation που υποστηρίζει τις πρώιμες νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε