Nέο βιοκλιματικό πάρκο της Αθήνας στα Σεπόλια με τη συνέργεια του Δήμου, της P&G και της Οργάνωσης Γη

Nέο βιοκλιματικό πάρκο της Αθήνας στα Σεπόλια με τη συνέργεια του Δήμου, της P&G και της Οργάνωσης Γη

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ UPD 13:30 Δημιουργία 09/07/21, 13:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έναν ακόμη βιοκλιματικό θύλακα και μια «πράσινη ανάσα» στον αστικό ιστό της, απέκτησε η Αθήνα, το πέμπτο της σειράς «πάρκο τσέπης» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» και βρίσκεται στα Σεπόλια (υπάρχουν σε: 'Ανω Κυψέλη, Μεταξουργείο, Κολωνό και Παγκράτι).

Το συγκεκριμένο δημιουργήθηκε σε συνέργεια του Δήμου Αθηναίων και της «P&G» ενώ ο σχεδιασμός και η κατασκευή του υλοποιήθηκε από την Οργάνωση Γη, βάσει των αρχών της αειφόρας ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από ήπιες επεμβάσεις που δεν επιβαρύνουν το αστικό περιβάλλον ενώ διατηρήθηκαν και ανανεώθηκαν ενδιαφέροντα σημεία όπως η εντυπωσιακή τοιχογραφία που φιλοτέχνησε παλαιότερα η ομάδα των Atenistas.

Ο εγκαταλελειμμένος χώρος στην οδό Δράμας μετατράπηκε σε κήπο με 190 αρωματικά φυτά, εδαφοκαλυπτικά και μεγάλους θάμνους με κυρίαρχα τη λεβάντα, το δεντρολίβανο, την μυρτιά και το θυμάρι. Ανανεώθηκαν οι υποδομές και θα ενισχυθεί ο φωτισμός με αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα. Τις πρώτες νυχτερινές ώρες θα φωτίζει 100%, έπειτα για 4 ώρες 80% και μετά θα λειτουργεί στο 25%, ως φωτισμός ασφαλείας.

Τέλος οι διάδρομοι διαστρώθηκαν με χαλίκι, ώστε να δεσμεύεται το σύνολο του νερού της βροχής, α υλικά διαχωρισμού και επίστρωσης είναι από ξύλο ενώ χρησιμοποιήθηκαν και ανακυκλωμένα ξύλα ή άλλα φυσικά υλικά.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε