Πρόγραμμα ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία του δήμου Πειραιά

Πρόγραμμα ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία του δήμου Πειραιά

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Δημιουργία 05/02/21, 20:21

Ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο τοποθέτησε ο Δήμος Πειραιά σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί, προκειμένου να εντάξουν τα παιδιά την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους.

Τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης προσέφερε στον Δήμο Πειραιά η Περιφέρεια Αττικής.

«Ο Δήμος τοποθέτησε σε όλα τα σχολεία της πόλης κάδους ανακύκλωσης, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ανακύκλωση και τα οφέλη που επιφέρουν αυτές οι δράσεις στην προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος μαζί με στελέχη του Δήμου και εκπροσώπους της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης επισκέφθηκαν σήμερα το 11ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο είναι ένα από τα σχολεία της πόλης που έχει αναπτύξει σημαντική δράση στον τομέα της ανακύκλωσης.

Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες πρωτοβουλίες του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Πειραιά, όπως είναι το πρόγραμμα «Κάνθαρος», το οποίο αφορά σε ανακύκλωση στα νοικοκυριά και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων με τους καφέ κάδους στις επιχειρήσεις. Υπογράμμισε ότι οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης της ανακύκλωσης στον Δήμο Πειραιά, με στόχο να επιτευχθεί μια καλύτερη και πιο χρήσιμη διαχείριση των απορριμμάτων στον Πειραιά και στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Τέλος, ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι: «τα παιδιά προτρέπουν πλέον τους μεγαλύτερους να αρχίσουμε να ανακυκλώνουμε συστηματικά».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, Παύλος Ραβάνης ανέφερε πως παρά τη δύσκολη σχολική χρονιά λόγω του Covid-19, υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης στην πηγή όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα παιδιά μαθαίνουν να ανακυκλώνουν και να ξεχωρίζουν το πλαστικό, το αλουμίνιο και το χαρτί.

Αν σου άρεσε κάνε