Σαρδέλα Καλλονής: Το πρώτο ΠΟΠ θαλασσινό προϊόν

Σαρδέλα Καλλονής: Το πρώτο ΠΟΠ θαλασσινό προϊόν

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ UPD 15:33 Δημιουργία 05/02/21, 15:23

Τρία προϊόντα του βορείου Αιγαίου εκ των οποίων, το ένα, η σαρδέλα Καλλονής, αναμένεται να είναι το πρώτο θαλασσινό προϊόν που θα ανήκει στην κατηγορία των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης-Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ-ΠΓΕ) και περιλαμβάνονται στον σχετικό φάκελο καταχώρησης που συντάσσει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ως προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ καταχωρούνται, εκτός της σαρδέλας Καλλονής, το μέλι Ικαρίας γνωστό ως «Άναμμα», και το μελίχλωρο τυρί Λήμνου.

Επίσης, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προσανατολίζεται και στην επιλογή του «ασπρομύτικου» φασολιού της Λήμνου, προκειμένου να χαρακτηριστεί ως προϊόν ΠΟΠ-ΠΓΕ.

Αν σου άρεσε κάνε