Στην Πάρο τα πρώτα ΑΤΜs ανακύκλωσης παλιών κινητών συσκευών

Στην Πάρο τα πρώτα ΑΤΜs ανακύκλωσης παλιών κινητών συσκευών

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ UPD 20:05 Δημιουργία 04/02/21, 15:14

TAGS

Τα Green Panda ATMs, τα πρώτα ΑΤΜs ανακύκλωσης παλιών κινητών συσκευών που επιστρέφουν στον πελάτη το ποσό της αξίας της συσκευής που μόλις ανακύκλωσε, θα παρέχουν πλέον και την επιλογή δωρεάς του ποσού αυτού για την στήριξη των δράσεων της Common Seas και του Clean Blue Paros.

Είναι γεγονός ότι ολοένα και αυξάνονται οι παλιές συσκευές κινητών τηλεφώνων που συγκεντρώνονται στα σπίτια μη γνωρίζοντας ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος απαλλαγής από αυτές.

Έχοντας κατά νου τον τεράστιο και ορατό πλέον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στο περιβάλλον το πρόβλημα αυτό, η Green Panda δίνει την λύση μέσω των Green Panda ATMs ανακύκλωσης κινητών συσκευών, προσφέροντας μια εύκολη και γρήγορη λύση, ενώ ο πελάτης μπορεί να κερδίσει την αξία της συσκευής που μόλις ανακύκλωσε.

H Green Panda όμως δε μένει μόνο εκεί. Επιλέγοντας ως αρωγό την Common Seas και το πρόγραμμα του Clean Blue Paros ως έναν από τους περιβαλλοντικούς φορείς, που αποσκοπεί στο να γίνει η Πάρος πρωτοπόρος στη μάχη για τη μείωση των πλαστικών μια χρήσης στη Μεσόγειο, δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να δωρίσει το αντίτιμο της ανακυκλωμένης συσκευής του, συμβάλλοντας με την σειρά του στη μείωση της παγκόσμιας πλαστικής ρύπανσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε πελάτης θα ενημερώνεται απο την Green Panda πως ακριβώς αξιοποιείται το αντίτιμο της συσκευής που μόλις ανακύκλωσε, υποστηρίζοντας το έργο της Common Seas και του Clean Blue Paros.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο καταναλωτής με ποιο τρόπο βοηθάει έμπρακτα το περιβάλλον του διαθέτοντας για παράδειγμα μόνο 1€», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αλίκη Λαμπροπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Common Seas στην Ελλάδα. Και προσθέτει: “Για κάθε 1€ που δωρίζεται στο Clean Blue Paros, συλλέγονται και ανακυκλώνονται 77 γόπες, καθαρίζοντας έτσι τις παραλίες του νησιού της Πάρου.

Η περιβαλλοντική αυτή ενέργεια έχει ιδιαίτερη υπόσταση καθώς μελέτες δείχνουν πως μια μόλις γόπα έχει τη δυνατότητα να μολύνει έως και 500 λίτρα νερού της θάλασσας. Τέτοια στοιχεία διαθέτουμε πολλά και είναι χαρά μας να έχουμε τη δυνατότητα να τα μοιραστούμε με όσους ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στο έργο αυτό μέσα από τη συνεργασία μας με την Green Panda».

Η συνεργασία μεταξύ Common Seas και Clean Blue Paros με την Green Panda στοχεύει σε ένα κοινό σκοπό: οι δυο φορείς να συνδιαμορφώσουν ένα βιώσιμο μέλλον και να μειώσουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, όπως προκύπτουν τόσο από την χρήση πλαστικών μιας χρήσης, όσο και από τη μη σωστή διαχείριση των παλιών κινητών συσκευών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Φάνης Κουτουβέλης, Founder της Green Panda: «Για εμάς, μία νεοσύσταστη επιχείρηση, η συνεργασία μας με τη Common Seas και το Clean Blue Paros είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθειά μας να προάγουμε στη συνείδηση των πελατών μας την αξία και τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης”.

Αν σου άρεσε κάνε