Πρώτη κατοικία: Συσκέψεις επί συσκέψεων για να προλάβουν τους χρόνους

Πρώτη κατοικία: Συσκέψεις επί συσκέψεων για να προλάβουν τους χρόνους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:32 Δημιουργία 27/02/19, 12:09

Πυρετώδεις είναι οι τελευταίες διαβουλεύσεις κυβέρνησης-τραπεζιτών πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο νομικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σήμερα, Τετάρτη οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών πέρασαν για ακόμη μία φορά το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι εκκρεμότητες γύρω από το «διάδοχο» του νόμου Κατσέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι το νέο καθεστώς ενδεχομένως και να μην κατατεθεί με τη μορφή αυτοτελούς νομοσχεδίου, αλλά υπό τη μορφή τροπολογίας.

Σε μία τέτοια περίπτωση, πάντως, το νομοσχέδιο θα πρέπει να σπάσει σχετικά με τους αδύναμους δανειολήπτες, κάτι το οποίο όμως δεν επιθυμούν από κοινού κυβέρνηση και τράπεζες, συνεπώς η πιθανότητα κατάθεσης τροπολογίας είναι σχετικά μικρή.

Το «βλέμμα» της κυβέρνησης επικεντρώνεται τώρα στη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν, ενώ συγκλίνουσες πληροφορίες λένε πως ο «διάδοχος» του ν. Κατσέλη θα φτάσει στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Επόμενος «σταθμός» είναι το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, όπου αναμένεται και η απόφαση για την απελευθέρωση των 640 εκατ. ευρώ, που αποτελούν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, στα οποία έχουν επενδύσει οι κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες.

Αν σου άρεσε κάνε