«Πυρετός» για τον «διάδοχο» του νόμου Κατσέλη

«Πυρετός» για τον «διάδοχο» του νόμου Κατσέλη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:10 Δημιουργία 26/02/19, 12:04

Μεγάλη κινητικότητα σημειώνεται στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της ψήφισης του νέου νομικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία τοποθετείται χρονικά στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι το νέο καθεστώς ενδεχομένως και να μην κατατεθεί με τη μορφή αυτοτελούς νομοσχεδίου, αλλά υπό τη μορφή τροπολογίας, η οποία μπορεί να έρθει στη Βουλή ακόμη και σήμερα, Τρίτη.

Σε μία τέτοια περίπτωση, πάντως, το νομοσχέδιο θα πρέπει να σπάσει σχετικά με τους αδύναμους δανειολήπτες, κάτι το οποίο όμως δεν επιθυμούν από κοινού κυβέρνηση και τράπεζες, συνεπώς η πιθανότητα κατάθεσης τροπολογίας είναι σχετικά μικρή.

Το «βλέμμα» της κυβέρνησης επικεντρώνεται τώρα στη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν, η οποία αναμένεται αύριο, Τετάρτη.

Επόμενος «σταθμός» είναι το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, όπου αναμένεται και η απόφαση για την απελευθέρωση των 640 εκατ. ευρώ, που αποτελούν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, στα οποία έχουν επενδύσει οι κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες.

Αν σου άρεσε κάνε