Κτηματολόγιο: Παράταση για τους ομογενείς ζητεί ο Τ. Κουίκ

Κτηματολόγιο: Παράταση για τους ομογενείς ζητεί ο Τ. Κουίκ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 22:52 Δημιουργία 22/02/19, 22:47

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ζήτησε να δοθεί παρατάση στους ομογενείς για τις δηλώσεις στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που απέστειλε στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Δημαρά, ο κ. Κουίκ ζήτησε την αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους ομογενείς ή για όλους τους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού και να οριστεί το νωρίτερο στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς όπως ο ίδιος επισημαίνει «οι ομογενείς ανεξάρτητα με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή της βοήθειας από πληρεξούσιο πρόσωπο, επιθυμούν σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι να χειριστούν το θέμα των δηλώσεων».

Όπως εξήγησε ο κ. Κουίκ, «η καλύτερη δυνατότητα είναι κατά τη διάρκεια των θερινών τους διακοπών στην Ελλάδα, ιδίως τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο. Άρα, πρέπει να αλλάξει η καταληκτική ημερομηνία που καθορίστηκε για το τέλος Ιουνίου 2019».

Παράλληλα, ο κ. Κουίκ αναφέρεται και στην κατ' αρχήν θετική ανταπόκριση του κ. Δημαρά σε συζήτηση που είχαν για το ζήτημα.

«Πέρα από την επιστολή που έστειλα στις 15.02.19, το θέμα το συζήτησα και προσωπικά με τον συνάδελφο κ. Δημαρά, ο οποίος μου απάντησε ότι κατ’ αρχήν το αίτημα είναι λογικό και θα εισηγηθεί να κινηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή των ημερομηνιών, με τη βοήθεια και του Εθνικού Κτηματολογίου», υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε