Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τους φτωχούς φτωχότερους

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τους φτωχούς φτωχότερους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:05 Δημιουργία 30/11/18, 08:00
Αρθρογράφος: Αλέξης Ρωμανός
ΑΛΕΞΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο γονάτισε τη μεσαία τάξη, αλλά κατέστησε και τους φτωχούς φτωχότερους, παρά τα όσα διατυμπανίζει περί προστασίας των αδυνάτων.

Η «Πρώτη φορά Αριστερά» έκανε νέα αρνητικά ρεκόρ σε βασικούς δείκτες διαβίωσης. Στο κατά κεφαλήν χρέος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρόσθεσε σε κάθε Έλληνα, από το νεογέννητο έως τα προχωρημένα γεράματα, άλλα 750 ευρώ.

Το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που οδηγήθηκε στο όριο φτώχειας διαμορφώθηκε το 2016 στο 37,4%, έναντι 21,4% το 2014, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Τα πιο κάτω στοιχεία αποδεικνύουν την αύξηση της φτώχειας των Ελλήνων επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

-Η γενιά των φτωχών εργαζομένων και της μερικής απασχόλησης είναι δημιούργημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επί αριστερής κυβέρνησης 1 στους 3 εργαζομένους απασχολείται με μερική απασχόληση και μισθό-βοήθημα κάτω από το όριο της φτώχειας στη ζώνη των 327 ευρώ (καθαρά), χαμηλότερα ακόμα και από το επίδομα ανεργίας (360 ευρώ)!

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν επίσης ότι σήμερα, το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.

- Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει την χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη στους μισθούς εργαζομένων.

Μείωση μισθών το 2017 κατά -3,5%, ενώ το 2014 υπήρχε αύξηση +1,9%!

Ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα μειώθηκε την περασμένη χρονιά κατά 3,5% το υψηλότερο ποσοστό μείωσης στις χώρες της ΕΕ όπως προκύπτει από την παγκόσμια έρευνα του Οργανισμού, η οποία επικεντρώνεται στην ανισότητα των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η μείωση του 3,5%, είναι η μεγαλύτερη που καταγράφηκε από το 2013!

-Τα στοιχεία της Eurostat κατατάσσουν τη χώρα μας ουραγό ως προς την παροχή των κοινωνικών επιδομάτων. Μόλις κατά 15,8% μειώθηκαν οι Έλληνες που κινδυνεύουν από φτώχεια, λόγω των κοινωνικών μεταβιβάσεων.

Τη μικρότερη συμμετοχή μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν οι κοινωνικές δαπάνες στη χώρα μας, εάν εξαιρεθούν οι συντάξεις, στην προσπάθεια μείωσης των ατόμων που βρίσκονται στα πρόθυρα της φτώχειας.

-Η κυβέρνηση αυτή θα προστάτευε τους φτωχούς και τους συνταξιούχους. Με τα δύο πρώτα μνημόνια οι συντάξεις κόπηκαν κατά 7,4 δισ. Επί ΣΥΡΙΖΑ κόπηκαν κατά 10 δισ.!

Περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι (με εισόδημα 4.500 ευρώ τον χρόνο), «βουλιάζουν» στη φτώχεια.

-Αντιμέτωπο με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό βρίσκεται το 37,5% των παιδιών στην Ελλάδα, ποσοστό που είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει από στοιχεία έρευνας που ανακοίνωσε η Eurostat.

Αν σου άρεσε κάνε