Eurogroup: Στο «περίμενε» η Ελλάδα για χρέος και μεταμνημονιακό «μαξιλάρι»

Eurogroup: Στο «περίμενε» η Ελλάδα για χρέος και μεταμνημονιακό «μαξιλάρι»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:17 Δημιουργία 21/06/18, 19:00

Συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Όλαφ Σολτς και Μπρούνο Λεμέρ έχει το απόγευμα της Πέμπτης ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σύμφωνα με πηγές από το Λουξεμβούργο, στο τραπέζι έχουν τεθεί το ύψος το της τελικής δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, ο χρόνος επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων του EFSF, αλλά και το ποσό του ταμειακού «μαξιλαριού» που θα τεθεί προς την Ελλάδα για την περίοδο μετά από το τέλος του μνημονίου.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πραγματοποιηθεί αριθμός διμερών και τριμερών συναντήσεων μεταξύ θεσμών κρατών - μελών προκειμένου να υπάρξουν συγκλίσεις στα ανοιχτά θέματα.

Η συζήτηση για την Ελλάδα θα συνεχιστεί αργότερα, καθώς αυτή την ώρα κουβεντιάζονται οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη που προωθούνται από την Κομισιόν.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η συνεδρίαση θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες (;) πρωινές ώρες της Παρασκευής. Σημειώνεται πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου και απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα δήλωσε πως δεν μπορεί να πει κάτι για το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται.

«Οι συζητήσεις για την Ελλάδα υποθέτω ότι θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο της βραδιάς», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε