Σταϊκούρας: Οι εννέα κατηγορίες πολιτών που ωφελούνται από το πολυνομοσχέδιο

Σταϊκούρας: Οι εννέα κατηγορίες πολιτών που ωφελούνται από το πολυνομοσχέδιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:05 Δημιουργία 23/03/23, 17:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Το σύνολο της κοινωνίας, κυρίως όμως τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, ωφελούνται από τις διατάξεις του υπό συζήτηση Νομοσχεδίου στη Βουλή», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Επίσης, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις εννέα κατηγορίες πολιτών που ωφελούνται, μεταξύ των οποίων συνταξιούχοι, αγρότες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.

Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θεσπίζεται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 200-300 ευρώ σε συνταξιούχους, συνεχίζεται η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ενώ ωφελούνται και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους κλάδους.

Όπως σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας το εν λόγω νομοσχέδιο εμπεριέχει και διατάξεις με έντονο μεταρρυθμιστικό πρόσημο. Για παράδειγμα ρυθμίζονται θέματα που διευκολύνουν τις μεταβιβάσεις περιουσίας, ενώ επεκτείνονται τα κίνητρα για την επιλογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης με τη χρήση των υπηρεσιών παρόχων ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων.

«Συνεχίζουμε την σκληρή, συνετή και αποτελεσματική δουλειά, προκειμένου να ενισχύσουμε, ακόμη περισσότερο, τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την κοινωνική συνοχή», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Αν σου άρεσε κάνε