Άνω των 2 δισ. ευρώ τα τουριστικά έσοδα το δ΄ τρίμηνο του 2022

Άνω των 2 δισ. ευρώ τα τουριστικά έσοδα το δ΄ τρίμηνο του 2022

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:16 Δημιουργία 20/02/23, 14:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ τα τουριστικά έσοδα το τέταρτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος, προκαλώντας την ικανοποίηση του αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια.

«Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνουν πρώτον την ολική επανεκκίνηση του τουρισμού και δεύτερον την επέκταση της τουριστικής περιόδου» σημειώνει χαρακτηριατικά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι «το αποτέλεσμα αυτό έρχεται έπειτα από σκληρή δουλειά και με κλειστές τις αγορές της Ρωσίας, της Κίνας και της Ουκρανίας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι μήνες Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος φέρνουν στην ελληνική οικονομία 2,071 δισ. ευρώ, ενώ για το 2023, η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού δηλώνει αισιόδοξη για δύο λόγους. «Οι προκρατήσεις είναι ήδη 20% πάνω ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας καταγράφηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά +3,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019» τονίζει ο κ. Κικίλιας χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο η στρατηγική μας για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο».

Ο κ. Κικίλιας, επισημαίνει την προστιθέμενη αξία του τουριστικού προϊόντος, επαναλαμβάνοντας ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας συνηγορούν στο γεγονός, ότι «τα έσοδα καταλήγουν αδιαμεσολάβητα στη μέση ελληνική οικογένεια, στη μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση, στους εργαζόμενους στα επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουριστικό κλάδο, στην πρωτογενή παραγωγή και στους αγρότες μας».

Αν σου άρεσε κάνε