Κικίλιας: «Η σύνδεση του τουρισμού με τον ιατρικό κλάδο θα αναβαθμίσει το προϊόν της χώρας»

Κικίλιας: «Η σύνδεση του τουρισμού με τον ιατρικό κλάδο θα αναβαθμίσει το προϊόν της χώρας»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 22:28 Δημιουργία 15/02/23, 22:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη σημασία που έχει το νομοσχέδιο που δρομολογείται για το πλαίσιο που χρειάζεται ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, το οποίο θα αποτελέσει το μεγάλο βήμα για την επόμενη μέρα, μίλησαν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας-ΕΛΙΤΟΥΡ, πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε σχετική εκδήλωση.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης με θέμα «Τουρισμός Υγείας-Ισχυρός Πυλώνας Ανάπτυξης» ο κ. Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως παρά τα ισχυρά εμπόδια που αντιμετώπισε φέτος ο κλάδος του τουρισμού μετά την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και με κλειστές τις αγορές της Κίνας και της Ρωσίας, η Ελλάδα κατάφερε να έχει 18 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό, ο οποίος αποδείχθηκε πως παραμένει σταθερά βασικός οικονομικός και αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας.

«Μέσα σε κάθε άλλο παρά ευνοϊκές συνθήκες πετύχαμε επιπλέον επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων, σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, ανάπτυξη του real estate όπου 8 στις 10 επενδύσεις είναι τουριστικές, ανοίξαμε νέες αγορές και τώρα ήρθε η ώρα να μπει σε διαβούλευση με τους πολίτες, τους επαγγελματίες αλλά και τους φορείς το νομοσχέδιο που θα θέσει το πλαίσιο για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, συνδέοντας τον ιατρικό με τον τουριστικό κλάδο. Θέλουμε ιατρικές υπηρεσίες που θα συμπορεύονται με τον τουριστικό κλάδο. Υπάρχουν πολύ μεγάλες προοπτικές στον τομέα αυτό και ειδικά μετά την πανδημία, όπου με τη διαχείριση που είχαμε ως χώρα, καταφέραμε να κάνουμε re brand ως ασφαλής προορισμός».

Αυτή είναι και η προσπάθεια που καταβάλλει χρόνια τώρα η ΕΛΙΤΟΥΡ, όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Πατούλης, «να ενωθεί δηλαδή το ιατρικό κομμάτι με το τουριστικό σημειώνοντας πως σε αυτή τη διαδικασία το κράτος θα έχει συνομιλητές που βρίσκονται στην αγορά, είναι μέσα στην αγορά». «Εϊναι το πρώτο νομοσχέδιο προς αυτήν την κατεύθυνση και είναι κάτι που το χρειαζόμαστε άμεσα», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης και υπενθύμισε ότι «η περιφέρεια Αττικής ήδη μελετά να δημιουργήσει το πρώτο παγκόσμιο υγειονομικό χωριό στα βορειοανατολικά της Αττικής».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο υπουργός Τουρισμού βράβευσε τον κ. Πατούλη απονέμοντας του τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη προσφορά του στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Πατούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο που διαχειρίστηκε ο κ. Κικίλιας την υγειονομική κρίση του κορονοϊού, από τη θέση του υπουργού Υγείας τότε, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αποδείχτηκε «καλός καπετάνιος στη φουρτούνα και ότι είναι πολύ σπουδαίο που τώρα έχει αναλάβει ως υπουργός τον σημαντικότερο αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας, που δεν είναι άλλος από τον τουρισμό».

Αν σου άρεσε κάνε