Κικίλιας: «Αυξημένες κατά 20% οι προκρατήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο»

Κικίλιας: «Αυξημένες κατά 20% οι προκρατήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:49 Δημιουργία 13/02/23, 10:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού και κατά τη φετινή περίοδο εμφανίστηκε ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega δήλωσε ότι «οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι 20% πάνω σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του 2019», σημειώνοντας επιπλέον ότι ακόμα και το τελευταίο τρίμηνο τα ταξιδιωτικά έσοδα στήριξαν τους πολίτες και τη μέση ελληνική οικογένεια, «τρανή απόδειξη ότι ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας».

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, τον Ιανουάριο διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 1,44 εκατ. επιβάτες στο σύνολο, και στους επιβάτες από το εξωτερικό καταγράφηκε 5% αύξηση σε σύγκριση με το 2019.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Τουρισμού στην εντυπωσιακή ανάκαμψη της κρουαζιέρας και στις ακόμα καλύτερες επιδόσεις που αναμένονται το 2023. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη -όπου η κρουαζιέρα ήταν 10 φορές πάνω συγκριτικά με το 2019 και για το 2023 έχουν ήδη προγραμματιστεί τουλάχιστον 70 αφίξεις από 13 εταιρείες και 21 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια- ο υπουργός Τουρισμός επεσήμανε ότι φέτος στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται 807 κρουαζιερόπλοια, γεγονός που σημαίνει αύξηση 19% σε σχέση με το 2022, χρονιά που ξεπέρασε τις επιδόσεις της προπανδημικής περιόδου.

Τέλος, σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση στην Α' Αθήνας, όπου θα είναι υποψήφιος, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή, είναι σκληρή η μάχη, αλλά η μάχη για το μεγάλο διακύβευμα, που είναι η ευημερία των Ελλήνων και να πάει η χώρα μπροστά, είναι σημαντικότερη».

Αν σου άρεσε κάνε