Ικανοποίηση Σταϊκούρα για την έκθεση προόδου του εξωδικαστικού μηχανισμού

Ικανοποίηση Σταϊκούρα για την έκθεση προόδου του εξωδικαστικού μηχανισμού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:32 Δημιουργία 03/02/23, 12:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την ικανοποίησή του για την πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου του εξωδικαστικού μηχανισμού δήλωσε: «Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών αποδεικνύουν ότι αυτός λειτουργεί, πλέον, ικανοποιητικά» και συμπλήρωσε πως «μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών έφθανε, μόλις, τα 300 εκατ. ευρώ».

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως «η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι ιδιαίτερα σημαντική τους τελευταίους μήνες, καθιστώντας αυτό το εργαλείο το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του ιδιωτικού χρέους, μεταξύ αυτών που θέσπισαν διαδοχικές κυβερνήσεις».

Ο κ. Σταϊκούρας κλείνει τη δήλωσή του ως εξής: «Όμως, τα παραπάνω στοιχεία δεν αποτελούν στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά απόδειξη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι - κυρίως οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, και, δευτερευόντως, οι τράπεζες - διαθέτουμε τη δυναμική να κάνουμε πολύ περισσότερα, αυξάνοντας περαιτέρω το ποσοστό αποδοχής καθώς και το ύψος των ρυθμίσεων που υλοποιούνται».

Αν σου άρεσε κάνε