Ποιες αλλαγές έρχονται στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Ποιες αλλαγές έρχονται στο «καλάθι του νοικοκυριού»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:52 Δημιουργία 24/01/23, 21:47
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες ώστε να ενταχθούν περισσότερα επώνυμα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Παράλληλα το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει ρύθμιση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αναγράφονται οι τιμές στα προϊόντα, και αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις και κυρίως να μην αναφέρεται εμφανώς η τιμή του κιλού αλλά της υποδιαίρεσής του.

Για παράδειγμα η τιμή στα 500 ή τα 250 γραμμάρια. Αυτό συμβαίνει καθώς η χαμηλότερη τιμή φαίνεται πιο «ελκυστική» στο μάτι του καταναλωτή ενώ αντίθετα η υψηλότερη – η τιμή του κιλού- αναφέρεται με μικρότερα γράμματα και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή.

Η πρακτική αυτή έρχεται να προστεθεί στο φαινόμενο της μείωσης της ποσότητας στις συσκευασίες από αρκετές βιομηχανίες, κάτι για το οποίο ενώσεις καταναλωτών δέχονται διαμαρτυρίες τους τελευταίους μήνες.

Κάτι που όπως εξηγούν από το υπουργείο Ανάπτυξης είναι παράνομο μόνο στις περιπτώσεις που η αλλαγή της ποσότητας δεν αναγράφεται αλλά και εφόσον παραβιάζεται η νομοθεσία περί αισχροκέρδειας δηλαδή το περιθώριο κέρδους της επιχείρησης είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το περασμένο φθινόπωρο.

Αναφορικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» συνεχίζονται οι συζητήσεις προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό περισσότερα επώνυμα προϊόντα, απαραίτητο όμως ώστε να προχωρήσει η διαδικασία είναι να δοθεί η σχετική έγκριση.

Αν σου άρεσε κάνε