ΥΠΟΙΚ: Στις 31 Ιανουαρίου οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

ΥΠΟΙΚ: Στις 31 Ιανουαρίου οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:01 Δημιουργία 09/01/23, 16:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Νίκου Κουλοχέρη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου έχει τεθεί σε άμεση προτεραιότητα η στήριξη των εργαζομένων και η άμεση επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μέσα από την εντατικοποίηση των επαφών των δύο πλευρών.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

«Στη συνάντηση αναδείχθηκε η κοινή συστηματική προσπάθεια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να επιτευχθούν οι στόχοι και οι δεσμεύσεις που τέθηκαν, από την πρώτη μέρα, από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα:

1ον. Η καταβολή του ποσού των 123 εκατ. ευρώ στην Ειδική Διαχείριση της ΕΝΑΕ Α.Ε.
Μέχρι στιγμής, έχει κατατεθεί στον λογαριασμό της Ειδικής Διαχείρισης το ποσό των 38 εκατ. ευρώ και αναμένεται, έως το τέλος της εβδομάδας, να καταβληθεί και το εναπομείναν ποσό.

2ον. Η καταβολή των αποζημιώσεων.
Μέχρι την 31η.01.2023, αναμένεται, να ολοκληρωθούν οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας και με την υπογραφή των απολύσεων, οι εργαζόμενοι, θα λάβουν, αυθημερόν, το ποσό που αντιστοιχεί στην αποζημίωση απόλυσης.
Το ποσό που αντιστοιχεί στην καταβολή των διαφορών μισθοδοσίας (35%) στους εργαζόμενους της ΕΝΑΕ, θα καταβληθεί εντός 10 ημερών από την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.
3ον. Οι συντονισμένες κινήσεις για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει έμπρακτα ότι πράττει το βέλτιστο δυνατόν για την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων –και αυτό αναγνωρίζεται από τους εργαζομένους–, ώστε τα μεγαλύτερα Ναυπηγεία της χώρας να επανεκκινήσουν την παραγωγική λειτουργία τους και να συμβάλουν σημαντικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

Αν σου άρεσε κάνε