Καλάθι του νοικοκυριού με... γαλοπούλα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Καλάθι του νοικοκυριού με... γαλοπούλα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:18 Δημιουργία 17/11/22, 12:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Χριστουγεννιάτικο καλάθι νοικοκυριού καθώς και νέα λίστα προϊόντων για άτομα ειδικές διατροφικές συνήθειες, όπως οι διαβητικοί, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά την αυτοψία που έκανε σε σούπερ μάρκετ προκειμένου, όπως είπε, να το επιβραβεύσει για το γεγονός ότι έχει το χαμηλότερο σε αξία, στο σύνολο, καλάθι αυτή την εβδομάδα από όλες τις άλλες αλυσίδες.

Η πρώτη κίνηση θα αφορά τη δημιουργία του «καλαθιού για ειδικές διατροφικές ανάγκες» που θα αφορά ομάδες πολιτών όπως οι διαβητικοί ενώ παράλληλα υπό σκέψη βρίσκεται η δημιουργία «εορταστικού καλαθιού». Συγκεκριμένα στο καλάθι του νοικοκυριού θα ενταχθούν προϊόντα για καταναλωτές που έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες, όπως είναι οι διαβητικοί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το καλάθι για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες θα παρουσιαστεί σε περίπου 10 ημέρες θα περιλαμβάνει προϊόντα όπως υποκατάστατα ζάχαρης -stevia, φρουκτόζη, κλπ.- αλλά και δημητριακά και ζυμαρικά ολικής άλεσης.

Όσον αφορά το χριστουγεννιάτικο καλάθι, εφόσον προχωρήσει, θα παρουσιαστεί λίγο πριν από τις ημέρες των γιορτών

«Να συγχαρώ κάθε μεγάλη προσπάθεια. Ο στόχος μας είναι να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει κάθε εβδομάδα καλύτερες τιμές. Όσο εμείς οι καταναλωτές επιλέγουμε προϊόντα από το “καλάθι”, τόσο οι αλυσίδες θα έχουν συμφέρον κάθε εβδομάδα και οι προμηθευτές τους να μειώνουν τις τιμές και έτσι θα κερδίσουμε όλοι χρήματα» τόνισε ο υπουργός.

«Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας θα μπορούν να βρίσκουν τα βασικά προϊόντα σε τιμές πολύ καλύτερες από πριν, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι θα πιέζουμε να πηγαίνουν οι τιμές προς τα κάτω. Γι αυτό έχουμε φτιάξει το “καλάθι”” πρόσθεσε ο υπουργός. Όπως είπε, μπορεί το «καλάθι του νοικοκυριού να χλευάστηκε στην αρχή, αλλά για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα λειτουργεί».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι «θα δημιουργηθεί ένα καλάθι για τις ειδικές κατηγορίες, ενώ συζητάμε πώς θα δημιουργηθεί το εορταστικό καλάθι αλλά οι 51 κατηγορίες δεν θα αλλάξουν. Και θέλω να εξηγήσω και το γιατί: Άμα ξεχειλίσουν οι κατηγορίες, τότε η δυνατότητα των αλυσίδων να πιέζουν τις τιμές προς τα κάτω θα μειωθεί. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε έναν χώρο όπου θα συγκρίνονται οι αλυσίδες μεταξύ τους και θα βάζουν τα δυνατά τους για να ρίχνουν τις τιμές κάθε εβδομάδα».

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε μάλιστα τις αλυσίδες που θελήσουν να αυξήσουν τις τιμές ότι θα φροντίσει να κάνει την ανάποδη διαφήμιση. «Αυτή την εβδομάδα όλες οι αλυσίδες μείωσαν τις τιμές. Όλες οι αλυσίδες βάλανε πλάτη. Οι τιμές που είδαμε αυτή την εβδομάδα μας δίνουν μεγάλη χαρά» κατέληξε ο υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε