Καλάθι του νοικοκυριού: Σημαντικές μειώσεις δείχνει η σύγκριση των τιμών

Καλάθι του νοικοκυριού: Σημαντικές μειώσεις δείχνει η σύγκριση των τιμών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:41 Δημιουργία 16/11/22, 19:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε νέες μειώσεις που ανήλθαν έως το 11,3% προχώρησαν οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» με βάση τους νέους τους τιμοκαταλόγους, όπως σημειώνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα επιτυγχάνουμε να μειώσουμε μεσοσταθμικά το «καλάθι του νοικοκυριού». Για μια ακόμη εβδομάδα παρατηρούμε πάρα πολλές μειώσεις, ελάχιστες αυξήσεις και μειούμενα στο σύνολο «καλάθια». Η πρωτοβουλία μας αποδίδει καρπούς για τους καταναλωτές», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, όπως επισημαίνεται, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

- στα 186, ποσοστό 22%, η τιμή μειώθηκε

- στα 555, ποσοστό 69% η τιμή παρέμεινε σταθερή

- και μόλις σε 75, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ως εκ τούτου, σημειώνεται, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -11,3% στην αλυσίδα My market.

Σημειώνεται ότι στην τρίτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου «καλάθια του νοικοκυριού» έχουν δημιουργήσει οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ: ΑΒ Βασιλόπουλος, Βazaar, Γαλαξίας, Discount Market, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, Market In, My Market, Σκλαβενίτης, ΣΥΝΚΑ, Χαλκιαδάκης, το οnline Efresh.gr και η πλατφόρμα efood όπως και την περασμένη εβδομάδα, ενώ προστέθηκαν ακόμη δύο: η πλατφόρμα Wolt και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Πίτσιας.

Αν σου άρεσε κάνε