Ford Pro: Τα van αυτοκίνητα «κουβάλησαν» 786 δισ. ευρώ  για την ευρωπαϊκή οικονομία το 2021

Ford Pro: Τα van αυτοκίνητα «κουβάλησαν» 786 δισ. ευρώ για την ευρωπαϊκή οικονομία το 2021

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:29 Δημιουργία 30/09/22, 18:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Ford Pro, αποκαλύπτει ότι εάν οι επιχειρήσεις της Ευρώπης που βασίζουν τις δραστηριότητές τους σε van οχήματα ήταν χώρα, αυτή θα ήταν η όγδοη μεγαλύτερη στην Ευρώπη με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ).

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Ford Pro τα αυτοκίνητα τύποθ van υποστήριξαν οικονομικές δραστηριότητες ύψους περίπου 786 δισ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη το 2021. Το ποσό αυτό ξεπερνά το ΑΕΠ της Νορβηγίας, μιας χώρας πλούσιας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο (407,7 δισ. ευρώ), ενώ είναι σχεδόν ισοδύναμο με εκείνο της Ελβετίας που αποτελεί γνωστό τραπεζικό κέντρο και κόμβο ειδών πολυτελείας (802,8 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία εξέτασε την οικονομική συνεισφορά των επιχειρήσεων που βασίζονται σε van οχήματα, η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη για δραστηριότητες που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα οχήματα, με εκτιμώμενη προστιθέμενη αξία σχεδόν 206 δισ. ευρώ το 2021. Τα van έχουν συνεισφέρει πάνω από 200 δισ. ευρώ στην οικονομία της Γερμανίας τα τελευταία τρία χρόνια.

Καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τη μετάβαση από τα πετρελαιοκίνητα σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, η έρευνα έδειξε ότι οι διαχειριστές van αυτοκινήτων στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης συνεισέφεραν άμεσα το 2021 με έως και 15,3 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία μέσω της φορολογίας καυσίμων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είχε το υψηλότερο ποσοστό δασμών, οι διαχειριστές van οχημάτων συνεισέφεραν 5,4 δισ. ευρώ αποτελώντας σχεδόν το ένα πέμπτο των συνολικών εισπράξεων από φόρους καυσίμων.

Αν σου άρεσε κάνε