Τουλάχιστον δύο οι δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Τουλάχιστον δύο οι δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:31 Δημιουργία 22/09/22, 17:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τουλάχιστον δύο επενδυτές αναμένεται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές την Πέμπτη για το πλειοψηφικό μερίδιο του λιμένα Αλεξανδρούπολης στη Βόρεια Ελλάδα, ανέφεραν στο Reuters πηγές που έχουν γνώση των τεκταινόμενων.

Κοντά στα σύνορα με Βουλγαρία και Τουρκία, με σιδηροδρομικές συνδέσεις και μια πλωτή μονάδα επαναεριοποίησης φυσικού αερίου, η Αλεξανδρούπολη έχει δυνατότητες να μετατραπεί σε κόμβο μεταφορών και ενέργειας για την κεντρική Ευρώπη.

Τέσσερις επενδυτές προκρίθηκαν πέρυσι για το 67% του λιμανιού: Η Quintana Infrastructure and Development, η κοινοπραξία Cameron SA-Goldair Cargo και Bollore Africa Logistics, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ΟΛΘ και η κοινοπραξία International Port Investments Alexandroupolis που περιλαμβάνει τις Black Summit Financial Group, Euroports, EFA Group και ΓΕΚ Τέρνα. HRMr.AT

Μια πηγή είπε στο Reuters ότι τουλάχιστον δύο επενδυτές αναμένεται να υποβάλουν προσφορές πριν από τη λήξη της προθεσμίας την Πέμπτη.

Η International Port Investments Alexandroupolis εξακολουθεί να έχει έντονο ενδιαφέρον για το λιμάνι, δήλωσε στο Reuters την Πέμπτη πηγή από την κοινοπραξία. Η Quintana θα υποβάλει μια δεσμευτική προσφορά την Πέμπτη, είπε μια τρίτη πηγή με γνώση του θέματος.

Αν σου άρεσε κάνε