«Κουμπαράς» 1,5 δισ. ευρώ για το σχέδιο στέγασης των νέων με άτοκα δάνεια ή επιδότηση επιτοκίου

«Κουμπαράς» 1,5 δισ. ευρώ για το σχέδιο στέγασης των νέων με άτοκα δάνεια ή επιδότηση επιτοκίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:06 Δημιουργία 19/08/22, 13:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της φετινής Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης κατά την φετινή του επίσκεψη στη ΔΕΘ.

Μάλιστα γίνεται προσπάθεια στο σχέδιο να συμπεριληφθούν και οι ευάλωτες οικογένειες. Όπως προαναφέρθηκε είτε θα χορηγηθούν ως κρατική επιχορήγηση, είτε ως άτοκα δάνεια ύψους 25.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος -και το δάνειο θα έχει διάρκεια αποπληρωμής τα 15 έτη.

Δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος θα είναι οι νέοι έως 29 ετών καθώς και νέα ζευγάρια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια.

Ο «κουμπαράς» με τους πόρους ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα απαιτηθούν για τη χρηματοδότηση του προγράμματος που αφορούν στη στέγαση, είναι «εξασφαλισμένος».

Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από τις εισφορές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ-πρώην ΟΑΕΔ), ενώ προβλέπεται και η αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου και συμπράξεις με ιδιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός ΣΚΑΙ σε πρώτο πλάνο για να δοθούν μπαίνουν 200 οικόπεδα, 100 κτίρια και 100 κενά καταστήματα που βρίσκονται στην κατοχή του πρώην ΟΑΕΔ.

Αν σου άρεσε κάνε