Χρ. Σταϊκούρας: Πότε πληρώνονται οι εκκρεμότητες σε Fuel και Power Pass

Χρ. Σταϊκούρας: Πότε πληρώνονται οι εκκρεμότητες σε Fuel και Power Pass

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:43 Δημιουργία 12/08/22, 13:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις πληρωμές των επιδοτήσεων αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σχετικά με το Power Pass, ο υπουργός είπε ότι έχουν καταβληθεί τα 250 εκατ. από τα 300 εκατ. ευρώ σύνολο.

«Υπήρχαν κάποιες λίγες εκκρεμότητες για ελέγχους που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορούν το προηγούμενο εξάμηνο και προσθέσαμε και τον Ιούνιο για να καλύψουμε δικαιούχους των οποίων τα εκκαθαριστικά βγήκαν τον Ιούνιο», εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για τις πληρωμές που εκκρεμούν.

Όπως εκτιμά ο υπουργός, η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου, με τις πληρωμές των υπόλοιπων 50 εκατ. ευρώ να γίνονται αμέσως μετά, στις αρχές Σεπτέμβρη.

Αναφερόμενος στο Fuel Pass 2, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως χθες, Πέμπτη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και τα ποσά έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 2,2 εκατ. πολιτών.

Σημείωσε ωστόσο πως εκκρεμούν οι αιτήσεις που θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο ή θα πληρωθούν μέσα στον Αύγουστο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο Fuel Pass 3, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι μετά τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ενώ πολύ καλά είναι τα στοιχεία των εσόδων του Ιουλίου.

«Τότε με βάση τις ανάγκες του τελευταίου τριμήνου θα συζητηθούν επιπλέον παρεμβάσεις», είπε και προσέθεσε: «Όλα τα έχουμε σε λίστα, το τι από αυτά θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την εικόνα της οικονομίας τον Σεπτέμβριο.»

Αν σου άρεσε κάνε