Νέα πλωτή δεξαμενή Ρεβυθούσας: Έτοιμη έως τέλη Αυγούστου για παραλαβή φορτίων LNG

Νέα πλωτή δεξαμενή Ρεβυθούσας: Έτοιμη έως τέλη Αυγούστου για παραλαβή φορτίων LNG

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:34 Δημιουργία 04/08/22, 09:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλος Αυγούστου, θα είναι η νέα πλωτή δεξαμενή αποθήκευσης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες, Τετάρτη, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Σήμερα επισκεφθήκαμε τη νέα πλωτή δεξαμενή εδώ στη Ρεβυθούσα που δίνει τη δυνατότητα να διπλασιάσουμε σχεδόν την αποθηκευτική ικανότητα και με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσουμε και να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την εγκατάσταση επανεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουμε την επάρκεια σε φ.α. σε περίπτωση που έχουμε διακοπές στις ροές. Αυτό έγινε σε χρόνο ρεκόρ» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Σκρέκας σημειώνοντας ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι στο δυσμενές σενάριο να έχουμε διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία τον επόμενο χειμώνα».

«Η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα είναι έτοιμη να παραλάβει φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλη Αυγούστου», επιβεβαιώνει σε ανάρτησή του στο Twitter και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο σχεδόν διπλασιάζεται η αποθηκευτική χωρητικότητα & δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης της εγκατάστασης επανεριοποίησης LNG», επισημαίνει.

Αν σου άρεσε κάνε