Κ. Μπακογιάννης: Στόχος να μένουν περισσότερες ημέρες οι τουρίστες στην Αθήνα

Κ. Μπακογιάννης: Στόχος να μένουν περισσότερες ημέρες οι τουρίστες στην Αθήνα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:15 Δημιουργία 18/07/22, 14:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τις ημέρες παραμονής των τουριστών στην Αθήνα στις 4 ημέρες από 2,5 ή 3 που είναι σήμερα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπακογιάννης, εκτίμησε πως φέτος θα σπάσουμε το ρεκόρ τουρισμού του 2019, ενώ τόνισε πως διευρύνεται το κομμάτι των αξιοθέατων πέραν της Πλάκας του Θησείου και της Ακρόπολης.

«Άμεσα ξεκινά το έργο της Ανάπλασης του Πάρκου στην Ακαδημία Πλάτωνος και στόχος μας είναι να γίνει τουριστικός προορισμός. Θα τρέξουμε παράλληλα τον διαγωνισμό για να δημιουργήσουμε και το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών. Θέλουμε να βλέπουμε την πόλη μέσα από τα μάτια του μόνιμου κατοίκου», σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε, η καθαριότητα είναι το μεγάλο στοίχημα της Αθήνας.

«Σαφέστατα η εικόνα έχει αλλάξει. Έχουμε αλλάξει τον τρόπο καθαρισμού. Πέραν της απλής αποκομιδής των σκουπιδιών πλέον χρησιμοποιείται νερό και σαπούνι, ενώ η απολύμανση μετά και την πανδημία είναι ένας νέος τρόπος καθαριότητας της πόλης.»

Σχετικά με τις διοργανώσεις επεσήμανε ότι με επιστολή του στους αρμόδιους Υπουργούς ζητά να απαγορευθούν τις εργάσιμες ώρες και εργάσιμες ημέρες και να απαιτείται η άδεια του Δήμου Αθηναίων για την διεξαγωγή του .

Λύση θα υπάρξει και στο θέμα στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Μάλιστα το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Για την λειτουργία μέχρι τα ξημερώματα νυχτερινών μαγαζιών στο Γκάζι, ο κύριος Μπακογιάννης ξεκαθάρισε ότι δεν θέλουν να κλείσουν κανένα μαγαζί αλλά πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

Τέλος, για την τριήμερη άδεια του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου σχολίασε ότι «μιλάμε για τον αρχηγό της 17 Νοέμβρη», ο οποίος έχει καταδικαστεί 17 φορές ισόβια. «Είναι λογικό να αναρωτιόμαστε τι έχει συμβεί δικαιούμαστε όλοι μια ενημέρωση σχετικά με την άδεια που του δόθηκε».

Αν σου άρεσε κάνε