Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές Power Pass

Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές Power Pass

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:00 Δημιουργία 15/07/22, 08:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Πρεμιέρα» κάνουν σήμερα οι καταβολές για την επιδότηση ρεύματος Power Pass στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά και τα πρώτα email που εστάλησαν, χθες.

Συνολικά σήμερα, αναμένεται να πληρωθούν 1,9 εκατ. δικαιούχοι από συνολικά 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα, ενώ ολόκληρο το ποσό αγγίζει τα 230 εκατ. ευρώ.

Για τα υπόλοιπα περίπου 600.000 φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, οι πληρωμές θα γίνουν εφάπαξ, με τα ποσά να ξεκινούν από 18 ευρώ και φτάνουν έως τα 600 ευρώ.

Σημειώνεται πως προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς να υπερβαίνει τα 30 ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη έχουν δεσμευτεί 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μέτρου και ότι, για ορισμένους συμπολίτες μας, εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η κυβέρνηση προχωρά σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην
πλατφόρμα.

Στη συνέχεια θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ξεπερνά τα 30 ευρώ επιβάρυνση για το σύνολο της περιόδου 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, θα λάβει τη συνολική ενίσχυση, δηλαδή θα γίνει επανυπολογισμός του ποσού για το σύνολο της περιόδου. Αντίστοιχα, η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε