«Τέλος χρόνου» για τις αιτήσεις επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών

«Τέλος χρόνου» για τις αιτήσεις επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:03 Δημιουργία 08/07/22, 11:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Λήγει σήμερα η ευκαιρία υποβολής αιτήσεων στο «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», μετά και την ολιγοήμερη παράταση που είχε δοθεί.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ: «Αιτήσεις χρηματοδότησης από δυνητικούς ωφελούμενους μπορούν να υποβάλλονται από την Τρίτη 21/06/2022 και μέχρι την Παρασκευή 08/07/2022. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις (3) ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης. Ακολουθεί η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων».

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις, χωρίς δικαιολογητικά, μέσω της σχετικής πλατφόρμας, στην ιστοσελίδα https://allazosyskevi.gov.gr/.

Τα ποσά της επιδότησης που αφορά στην αγορά κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, κυμαίνονται από 135 έως 710 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος, ωστόσο, τα ποσά θα δοθούν βάσει εισοδηματικής κατηγοριοποίησης, ενώ ευάλωτες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές, καθώς και στις οικογένειες που υπάρχει μέλος ΑμεΑ, δίνεται επιπλέον μοριοδότηση.

Αναλυτικά τα ποσά της επιδότησης:

  • Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50%.
  • Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45%.
  • Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35%.
  • Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30%.

Όσοι λάβουν την επιδότηση θα πρέπει μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές και έως την 30η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Παρέμβαση ΕΣΑμεΑ

Η παράταση στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» δόθηκε τελικά μετά τις παρεμβάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) λόγω των προβλημάτων που είχαν προκύψει με τις αιτήσεις εκατοντάδων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Αν σου άρεσε κάνε