Ελλάδα - Λατινική Αμερική: Δεσμοί φιλίας και προοπτικές εμπορικής συνεργασίας

Ελλάδα - Λατινική Αμερική: Δεσμοί φιλίας και προοπτικές εμπορικής συνεργασίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:47 Δημιουργία 07/07/22, 14:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με συζητήσεις εκπροσώπων επιχειρήσεων με τους εκπροσώπους πρεσβειών της Λατινικής Αμερικής ολοκληρώθηκε η χθεσινή ημερίδα "Doing Business with Latin America" από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής και το Enterprise Europe Network (EEN-Hellas 2025), στο ΕΒΕΑ, με στόχο την ενημέρωση των στελεχών εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το ΕΒΕΑ εκπροσώπησε ο Δημήτρης Δημητρίου, μέλος Διοικητικής Επιτροπής και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Λατινικής Αμερικής και μεγάλες προοπτικές διείσδυσης στις εν λόγω αγορές. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, πρόεδρος Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής και ο Ιάσονας Πιπίνης, ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής.

Παρουσιάσεις πραγματοποίησαν ο πρέσβης της Βραζιλίας Roberto Abdalla, ο πρέσβης του Μεξικού, Daniel Hernandez, η πρέσβης και γενική πρόξενος του Παναμά, κα Julie Lymberopulos, ο πρέσβης της Ουρουγουάης, Enrique Loedel, ο πρόξενος της Πρεσβείας της Αργεντινής, Nicolás Pasamán και ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας του Περού, Edgar Alvarado. Μετά την εκδήλωση ακολούθησαν κατ' ιδίαν συζητήσεις εκπροσώπων επιχειρήσεων με τους εκπροσώπους των ανωτέρω Πρεσβειών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε