ΑΑΔΕ: Τέλος στους συμψηφισμούς μη ληξιπρόθεσμων οφειλών με επιστροφές ποσών από κατασχέσεις εις χείρας τρίτου

ΑΑΔΕ: Τέλος στους συμψηφισμούς μη ληξιπρόθεσμων οφειλών με επιστροφές ποσών από κατασχέσεις εις χείρας τρίτου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:01 Δημιουργία 23/06/22, 11:50
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με στόχο τον διαρκή εξορθολογισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φορολογουμένους, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επανακαθορίζει τις εξαιρέσεις από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό χρηματικών απαιτήσεων οφειλετών έναντι του Δημοσίου, με μη ληξιπρόθεσμα χρέη.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή της, Γιώργου Πιτσιλή, στις περιπτώσεις οφειλών φορολογουμένου για τις οποίες έχουν επιβληθεί κατασχέσεις εις χείρας τρίτου (πχ τράπεζες), επιστρέφονται ποσά που έχουν αποδοθεί στην ΑΑΔΕ από τους τρίτους για τις κατασχέσεις αυτές, χωρίς συμψηφισμό με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές του φορολογουμένου, εφόσον κατά το χρόνο της απόδοσης η οφειλή για την οποία επιβλήθηκαν οι κατασχέσεις έχει αποσβεστεί.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή 10.000 Euro και ταυτόχρονα οφείλει τις υπόλοιπες μη ληξιπρόθεσμες δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Έστω ότι για την οφειλή των 10.000 Euro επιβάλλονται κατασχέσεις εις χείρας τραπεζών και αποδίδονται συνολικά στην ΑΑΔΕ 12.000 ευρώ από τις τράπεζες. Με τη νέα απόφαση, οι 2.000 ευρώ επιστρέφονται στον πολίτη χωρίς να συμψηφίζονται με τις μη ληξιπρόθεσμες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε