Καύσιμα: Φόβοι ακόμα και για 3 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη

Καύσιμα: Φόβοι ακόμα και για 3 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:02 Δημιουργία 17/05/22, 07:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέα άνοδο αναμένεται να καταγράψει η τιμή της βενζίνης τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Γιώργος Ασμάτογλου, τονίζοντας ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ή την αρχή της επόμενης, η τιμή της αμόλυβδης θα ανέβει κατά τουλάχιστον 0,10 ευρώ».

Υπάρχουν ωστόσο φόβοι ότι η τιμή του λίτρου μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 3 ευρώ. Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων σημειώνει ότι «είναι ένα αρνητικό σενάριο που όμως μπορεί να γίνει πραγματικότητα το επόμενο χρονικό διάστημα».

Όπως μάλιστα λέει μιλώντας στο GRTimes «το σενάριο αυτό είναι προφανώς απαγορευτικό για τον Έλληνα καταναλωτή, για τις υπηρεσίες, για το κράτος και γενικότερα για όλους και για όλα».

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος των ΕΝΒΕΘ και ΠΟΠΕΚ, Θέμης Κιουρτζής επισημαίνοντας ότι «σε περίπτωση που η τιμή αυξηθεί, θα χαμηλώσει τον ΦΠΑ η κυβέρνηση».

Επιπλέον, αναφερόμενος στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα όπου οι τιμές της βενζίνης είναι υψηλότερες, υπογράμμισε πως «όλα είναι ακριβά εκεί». Όπως ωστόσο είπε, «στην αγορά δεν είναι το πρόβλημα η βενζίνη, αλλά η έλλειψη εργατικών χεριών. Όταν κάτι ακριβαίνει, πρέπει να αυξάνονται τα εισοδήματα, αλλά τώρα δεν αυξάνονται γιατί δεν υπάρχουν χέρια για τις επιχειρήσεις».

Πάντως, η υψηλότερη τιμή βενζίνης καταγράφεται αυτή τη στιγμή στη Νίσυρο, όπου το λίτρο φτάνει στα 2,61 ευρώ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πηγή: GR TIMES

Αν σου άρεσε κάνε