Στις «δαγκάνες» του ΣΔΟΕ μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης

Στις «δαγκάνες» του ΣΔΟΕ μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:58 Δημιουργία 21/01/22, 12:52
Αρθρογράφος: Αλέξης Αλεξίου
ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 13 κιλών και 75 γραμμαρίων, ανακάλυψε το ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, στις 19 Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο διϋπηρεσιακής συνεργασίας με το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, κατάσχεσαν 22 ανισοβαρείς συσκευασίες με τη συγκεκριμένη ποσότητα κοκαΐνης, που εντοπίστηκαν σε ειδική κρύπτη εντός εμπορευματοκιβωτίου, στο λιμάνι του Πειραιά προερχόμενου από τον Ισημερινό, και με φορτίο μπανάνες.

Η ανακάλυψη και κατάσχεση της ανωτέρω ποσότητας κοκαΐνης έγινε κατόπιν συστηματικών ελέγχων εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από χώρες υψηλού κινδύνου, με σκοπό τον εντοπισμό ποσοτήτων ναρκωτικών και την αποφυγή της διασποράς τους στην ελληνική και ευρωπαϊκή επικράτεια, με τη χρήση ακτινοσκοπικού μηχανήματος (X-RAY) ελέγχου και σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια επακόλουθων ενεργειών με σκοπό την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών, υπήρξε συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής και οι έρευνες συνεχίζονται.

Αν σου άρεσε κάνε