«Έρχεται» κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για Δημόσιο και συνταξιούχους το 2023

«Έρχεται» κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για Δημόσιο και συνταξιούχους το 2023

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:14 Δημιουργία 17/01/22, 13:53
Αρθρογράφος: Αλέξης Αλεξίου
ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης το 2023 και για το Δημόσιο και τους συνταξιούχους αποτελεί στόχο της κυβέρνησης, όπως ανέφερε σήμερα στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. Παράλληλα, ο ίδιος παράγοντας προανήγγειλε ένα σύστημα με μπόνους σε επιλεγμένους τομείς του Δημοσίου, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά εντός του τρέχοντος έτους με χαμηλό κόστος.

Σύμφωνα με το εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος, το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορούσε να βασίζεται σε δύο πυλώνες μόνιμων στόχων και επιβραβεύσεων και επιπλέον στοχευμένων τομέων που σχετίζονται με την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων. Όπως επί παραδείγματι, η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων μπορεί να συνδέεται με πρόσθετη αμοιβή, ενώ το μοντέλο θα επιδιωχθεί να εφαρμοστεί σε μονάδες που έχουν να πετύχουν μετρήσιμους στόχους (π.χ. επιτροπές μεγάλων διαγωνισμών του Δημοσίου, με την επιβράβευση της ποιότητας και της ταχύτητας).

«Δεν αναζητούμε τρόπο για να δώσουμε ένα ακόμα επίδομα στο δημόσιο», είπε ο κυβερνητικός παράγοντας, παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες στην υποβολή προτάσεων και από το υπουργείο Εσωτερικών. Σημειώνεται ότι, η μεταρρύθμιση χρηματοδοτείται εν μέρει από το Ταμείο Ανάκαμψης με ένα ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, στο οποίο θα εισφέρει και ο προϋπολογισμός.

Αν σου άρεσε κάνε