Μεγάλη χορηγία του ΕΟΤ οι δύο συναυλίες με έργα Μίκη Θεοδωράκη στη Σουηδία

Μεγάλη χορηγία του ΕΟΤ οι δύο συναυλίες με έργα Μίκη Θεοδωράκη στη Σουηδία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:02 Δημιουργία 20/12/21, 13:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις - συναυλίες με έργα του Μίκη Θεοδωράκη για την προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στην Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, αντίστοιχα, με μεγάλο χορηγό τον ΕΟΤ, όπως ενημερώνει με σημερινή ανακοίνωση.

Οι συναυλίες διοργανώθηκαν από την εταιρεία Medelhavets Produktion & Events στο θέατρο Göta Lejon της σουηδικής πρωτεύουσας (1.100 θέσεων) και στο Lisebergs Teatern του Γκέτεμποργκ (510 θέσεων), στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Σε αυτές συμμετείχαν η Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη και οι καλλιτέχνες Δημήτρης Μπάσης και Ρίτα Αντωνοπούλου. Τα μέλη της αποστολής συνόδευσε η κόρη του συνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η οικογένεια του Ούλωφ Πάλμε, ο πρέσβης της Βουλγαρίας στην Σουηδία, ο επιτετραμμένος της ιταλικής πρεσβείας, ο σύμβουλος διεθνών θεμάτων της σουηδικής Βουλής, υψηλόβαθμα στελέχη των Τ.Οs Apollo, Detur και Don Orient Tours καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών ΜΜΕ της Σουηδίας. Ακόμα, το παρόν έδωσαν η Φινλανδή τραγουδίστρια, Arja Saijonmaa, που στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει συναυλίες με τον Έλληνα συνθέτη στις σκανδιναβικές χώρες ερμηνεύοντας τραγούδια του στα σουηδικά, στα νορβηγικά και στα φινλανδικά, καθώς και η δημοφιλής δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου TV4, Marie-Louise "Malou" von Sivers.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε