Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 15 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 15 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:40 Δημιουργία 16/11/21, 08:38
Αρθρογράφος: Αλέξης Αλεξίου
ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Έως τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, καθώς άνοιξε αργά χθες το βράδυ η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της σχετικής ΚΥΑ.

Στην πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν εάν θα υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή εάν θα προβούν σε δηλώσεις χιλιοστών των δαπανών θέρμανσης μεταξύ των ενοίκων μιας πολυκατοικίας.

Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία τη 15η Απριλίου 2022.

Ειδικά δε για το φυσικό αέριο, καταχωρίζονται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1/10/2021 έως 31/3/2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως τη 16η Μαΐου 2022.

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, ο ενδιαφερόμενος:

-Επιλέγει εάν διαμένει σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία.

-Επιλέγει εάν είναι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνει τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

-Επιλέγει είδος καυσίμου.

-Συμπληρώνει τον Αριθμό Παροχής ρεύματος.

-Επιλέγει οικισμό (εάν στη λίστα των οικισμών δεν εμφανίζεται αυτός που αντιστοιχεί στην παροχή του δικαιούχου, μπορεί ο ίδιος να επικοινωνήσει με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, στο τηλ. 2131621000).

-Συμπληρώνει τα τ.μ. της κατοικίας.

-Συμπληρώνει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού του στο myAADE.

Αν σου άρεσε κάνε