Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:36 Δημιουργία 13/11/21, 10:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για σημαντική αναθεώρηση του εκτιμώμενου ρυθμού ανάπτυξης του 2021 από την κυβέρνηση, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας στον ΑΝΤ1, στο τελικό κείμενο του κρατικού προϋπολογισμού που θα κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή, ο ρυθμός ανάπτυξης της φετινής χρονιάς, θα κινείται στην περιοχή των πρόσφατων εκτιμήσεων της Κομισιόν, δηλαδή στο 7,1%.

Ωστόσο ο υπουργός απέφυγε να δεσμευτεί για νέα μέτρα και ελαφρύνσεις λόγω της αναθεώρησης του ΑΕΠ δηλώνοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν προσδιοριστούν επακριβώς τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενο επιπλέον παροχής, η οποία θα είναι μικρή και θα έχει έκτακτο χαρακτήρα.

Σε οτι αφορά στο επίδομα θέρμανσης ο κ. Σταϊκούρας είπε πως την ερχόμενη Δεύτερα θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση ωστε αργά το βράδυ την ίδια ημέρας ή την Τρίτη των πρωί να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. Οι προκαταβολές, με βάση τις περσινές παραγγελίες, θα δοθούν στις 10 Δεκεμβρίου.

Με αφορμή την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας (OPEN, Δημοκρατία) για δέσμευση από την εφορία ποσών που καταβλήθηκαν από το δημόσιο (ΕΦΚΑ) ως έξοδα κηδείας ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε διάταξη που θα χαρακτηρίζει τα έξοδα αυτά ως ακατάσχετα.

Αν σου άρεσε κάνε