Επίδομα θέρμανσης: Προκαταβολή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου για περσινούς δικαιούχους

Επίδομα θέρμανσης: Προκαταβολή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου για περσινούς δικαιούχους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:28 Δημιουργία 19/10/21, 11:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα καταβληθεί σε δόσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, εξήγησε πως ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα δεν μπορεί να μειωθεί, γιατί έχουμε έλλειμμα 7,3%. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σημείωσε.

Εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως δεν μπορεί να εισηγηθεί έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους, λόγω ελλείμματος.

Για τα αναδρομικά συνταξιούχων, είπε ότι τηρούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Σχολιάζοντας την επισήμανση των Γιώργου Παπαδάκη, ότι η Κυβέρνηση έχει διατηρήσει ορισμένα άρθρα του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο αρχικά είχε πει ότι θα καταργήσει, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι διορθώθηκαν οι αδικίες που υπήρχαν.

Τέλος, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα δει μείωση.

Αν σου άρεσε κάνε