Μπουρλά (Pfizer): Κέντρο μεγάλων διεθνών επενδύσεων η Ελλάδα - Νέο εγχείρημα στη Θεσσαλονίκη

Μπουρλά (Pfizer): Κέντρο μεγάλων διεθνών επενδύσεων η Ελλάδα - Νέο εγχείρημα στη Θεσσαλονίκη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:25 Δημιουργία 12/10/21, 17:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το μήνυμα πως το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα θετικό και πως η χώρα μπορεί να εξελιχθεί σε κέντρο προσέλκυσης μεγάλων ανάλογων διεθνών επενδύσεων, εξέπεμψε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, ο CEO του ομίλου και Θεσσαλονικιός Άλμπερτ Μπουρλά, αναφέροντας επίσης τις κινήσεις των Cisco, Amazon και Microsoft ως απόδειξη.

Όσον αφορά την εγκατάσταση του νέου Kέντρου Καινοτομίας του ομίλου στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος σημείωσε ότι η πόλη «κέρδισε με το σπαθί της αυτή την επένδυση», υπογραμμίζοντας ότι η επαφή του ίδιου με το οικοσύστημα και τα Πανεπιστήμιά της έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση. ]

Σύμφωνα με τον Μπουρλά, η γραφειοκρατική διαδικασία δεν εμπόδισε το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης. Όπως επεσήμανε, κάθε επενδυτής ζητά αφενός να είναι καλοδεχούμενος και αφετέρου να τοποθετείται σε σταθερό οικονομικό περιβάλλον.

Συμπλήρωσε πως η στελέχωση του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη με υψηλών προδιαγραφών ανθρώπινο δυναμικό, ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες, διευρύνοντας τον αρχικό σχεδιασμό που αφορούσε στην πρόσληψη 200 επιστημόνων.

Ο Μπουρλά αποκάλυψε ότι η Pfizer σκοπεύει να εγκαταστήσει στη Θεσσαλονίκη και ένα Κέντρο Αριστείας στην Κβαντική Πληροφορική, αν και δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, τονίζοντας ότι καλύπτεται το όλο θέμα από ρήτρες εμπιστευτικότητας.

«Η κβαντική υπολογιστική είναι πολύ περιορισμένη τεχνολογία στον κόσμο. Εντυπωσιάστηκα όταν μου είπαν ότι βρέθηκαν άνθρωποι να στελεχώσουν. Είναι πολύ μεγάλες οι προοπτικές και είναι πολύ σημαντικό project», αρκέστηκε να δηλώσει ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό αποτύπωμα της επένδυσης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στην προβολή του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία, σε βάθος δεκαετίας, η συγκεκριμένη επένδυση θα φέρει στην τοπική οικονομία περί τα 650 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 0,4% του εγχώριου ΑΕΠ.

Αν σου άρεσε κάνε