Ανάπτυξη 7% «βλέπει» για φέτος ο Στουρνάρας

Ανάπτυξη 7% «βλέπει» για φέτος ο Στουρνάρας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:13 Δημιουργία 07/10/21, 15:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο του 7% αναμένεται να «τρέξει» η ελληνική οικονομία φέτος, σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ,Γιάννη Στιουρνάρα, ο οποίος τοποθετεί στο 5% τον πήχη για το 2022.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg την Πέμπτη, ο ίδιος κάλεσε τους επενδυτές να μην στοιχηματίζουν υπέρ μίας πρόωρης αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Τόνισε δε ότι αν δεν υπήρχε η πανδημία, η Ελλάδα θα είχε αποκτήσει από τους οίκους αξιολόγησης την λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα.

Για το θέμα της συμμετοχής των ελληνικών ομολόγων στα υπόλοιπα προγράμματα αγοράς της ΕΚΤ, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος PEΡΡ τον Μάρτιο του 2022, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι πως το ΔΣ της ΕΚΤ θα εξετάσει το ζήτημα, καθώς μέχρι τώρα είχαν εξαιρεθεί λόγω της χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης της χώρας.

Συμπλήρωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα προσπαθήσουν να αποφύγουν οποιαδήποτε αναστάτωση μετά το τέλος του προγράμματος έκτακτης ανάγκης της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων 1,85 τρισ. ευρώ.

«Οι αγορές περιουσιακών στοιχείων στοχεύουν σε ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης, στην ομαλή μετάβαση της νομισματικής πολιτικής και την αποτροπή κάθε είδους κατακερματισμού στις δικαιοδοσίες της ζώνης του ευρώ», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας και κατέληξε λέγοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να στοχεύει σε αυτό».Αν σου άρεσε κάνε