Εξετάζεται μόνιμος μηχανισμός για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια

Εξετάζεται μόνιμος μηχανισμός για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:22 Δημιουργία 07/10/21, 10:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μέσω του οποίου θα παρεμβαίνει, όταν καταγράφεται απότομη αύξηση στις τιμές της ενέργειας, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN το πρωί της Πέμπτης, ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για δεύτερη παρέμβαση, καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση στην αύξηση των τιμών στο ρεύμα.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκαη, οι σχετικές ανακοινώσεις για τις πρόσθετες παρεμβάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας και θα αφορούν τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην εκρηκτική αύξηση των τιμών στα καύσιμα.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο επίδομα θέρμανσης, επεσήμανε ότι ο στόχος είναι να μπορούν να ενταχθούν περισσότερα νοικοκυριά, τα οποία ανήκουν στη λεγόμενη μεσαία τάξη.

Σχετικά με τον μόνιμο μηχανισμό, οι ανακοινώσεις για τον οποίο αναμένονται σε δεύτερο χρόνο, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι εξετάζεται, όποτε παρατηρείται απότομη αύξηση των τιμών στην ενέργεια, αυτόματα να υπάρχουν παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Όπως εξήγησε, τα επόμενα 5-10 χρόνια αναμένεται να παρατηρηθούν μεγάλες αυξομειώσεις στις τιμές της ενέργειας.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν θα μπει κόφτης στον ΕΦΚ όπως επίσης ότι δεν υπάρχει περιθώριο για βίαιες μειώσεις του ΦΠΑ στην αγορά.

Αν σου άρεσε κάνε