Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για την καταβολή των αναδρομικών στους αξιωματικούς προέλευσης ΕΜΘ

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για την καταβολή των αναδρομικών στους αξιωματικούς προέλευσης ΕΜΘ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:46 Δημιουργία 28/07/21, 14:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαβιβάσει στο υπουργείο Οικονομικών σχέδιο τροπολογίας (έγγραφα υπό στοιχεία Φ.841/46/70393/Σ.19116/5-11-2019/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ και Φ.841/67/80037/Σ.23911/27-11- 2020/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ) που προβλέπει την ένταξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) στο μισθολογικό κλιμάκιο του ανθυπολοχαγού, προς εναρμόνισή τους με τη βαθμολογική εξέλιξη του ν.4609/2019, προκειμένου για να συνυπογραφεί και από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών»

. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Φραγγίδης, Αχμέτ Ιλχάν, Ανδρέας Λοβέρδος και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με θέμα «Καταβολή των αναδρομικών στους αξιωματικούς προέλευσης ΕΜΘ».

Ο υπουργός διευκρίνισε και τα εξής στη συνέχεια: «Η όλη διαδικασία αποτελεί αντικείμενο επαφής με το εν λόγω υπουργείο, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και περαιτέρω θέσπισης της σχετικής διάταξης, εναπόκειται στη βούλησή του». Πάντως το υπ. Οικονομικών γνωστοποίησε «πρόσφατα (σ.σ.: προς το ΥΠΕΘΑ) πως το ζήτημα αυτό τελεί υπό επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», προσέθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι «η αρμοδιότητα για τη μισθολογική πολιτική ανήκει στο συνερωτώμενο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση την εκάστοτε εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική».

Αν σου άρεσε κάνε